top of page
PerformansIyilestirme.jpg

ORTALAMA PERFORMANS VE KAPASİTEYİ
3 KAT ARTTIRIYORUZ


​Toplam Sahip Olma Maliyetiniz 3 Kat Azalıyor.

1 Koyup  10 Alıyorsunuz.

VERİ FİZİKSEL MODELİNİ DEĞİŞTİRİYORUZ VE YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ. 

UYGULAMANIZI KOMPLE İYİLEŞTİRİYORUZ.

PERFORMANS: List

SQL & PL/SQL Tuning

SQL ve PL/SQL Rutinlerini Düzenleme

Sistemde en fazla kaynak tüketen kritik öneme sahip SQL cümleleri ve PL/SQL rutinlerini tespit etme, bu cümleleri tekrar yazarak veya değiştirerek kaynak kullanımını azaltarak performans arttırma işlemidir.
Amaç
Veritabanı yapısı veya donanım ne kadar iyi olursa olsun, performans ve kapasiteyi direk ve net olarak etkileyen en önemli unsur SQL cümleleri ve PL/SQL rutinleridir. Bu başlıktaki amaç sadece kritik SQL cümlelerini ve PL/SQL satırlarını düzelterek az iş ile büyük kazançlar sağlamaktır. Diğer bir deyişle performans kazanmaktan ziyade kaybı önlemektir. İlgili süreci iyileştirmenin yanında asıl hedef, sistemin bu rutinlerden dolayı bloklanma eşiğini daha yukarı çekerek verimli çalışma sürekliliğini garanti altına almaktır.
Çalışmaya sadece kaynak kullanan değil, kilit beklemelerine yol açan SQL cümleleri de dahil edilmektedir. Tüm çalışmanın tamamlanması birkaç ay sürebilmektedir. Ancak 1 tur gidilmesi bile (20 SQL, PL/SQL rutini) büyük performans kayıplarını ve riskleri oldukça azaltmaktadır.
Yöntem
Periyodik olarak alınan Oracle performans raporlarına göre, en fazla kaynak tüketen SQL ve PL/SQL rutinleri 20’şerli gruplar halinde tespit edilir. Bu SQL cümleleri Oracle danışmanı ve ekip tarafından tekrar yazılır ve uygulama tarafında canlıya alınır. Bu işleme risk kalmayana kadar birkaç tur devam edilir.

SQL cümlelerinin ve PL/SQL rutinlerinin kalitesi iş süreçleri verimliliğine etki eden en önemli konudur. Partitioning/Compression/Clustering çalışmaları gerçekleştirildikten sonra SQL cümlelerinin iyileştirilmesi için çok daha fazla alternatif iyileştirme patikası da ayrıca ortaya çıkar. Böylelikle hariçten ve dışardan elle yapılan iyileştirmelerden elde edilecek kazançlar çok daha fazla olacaktır. (Örneğin “partition-wise join” kullanımı. Indeks kullanımlarının daha iyi olmasından dolayı indekse yönlendirme veya tablo büyüklüklerinin küçülmesinden dolayı tam taramalara yönlendirme gibi.)
Kazançlar

  • 20 SQL ve PL/SQL rutinine ve ilgili süreçlere ait bitiş zamanları 2-100 kat kısalır.

  • Çok çalıştırılmadan dolayı sunucu kaynaklarını bitiren SQL cümleleri düzeltilerek genel performans ve kapasite artışı sağlanır.

  • Sistemin aşırı yükten dolayı bloklanma ihtimali azalır. (Bu ihtimal SQL’in çok güçlü ve riskli bir motor olmasından dolayı her zaman vardır.)

Partitioning

Tüm Veriyi Parçalayarak Parça Modeli Oluşturma

Sistem aktif verisinin %80’ini içeren tüm tabloların kendisine özgü parçalama anahtarlarının özenle (“Partition Keys”) belirlenmesi ve bu tablolara ait tüm indekslerinin fiziksel olarak parçalara bölünmesi işlemidir. Bilindiği gibi indeks erişimleri her türlü uygulamada önemli rol oynamakta, çoğu zaman tablo verisinden daha fazla yer kaplamaktadır.  

Çalışmanın kalbini öncelikle uygun parça modelinin özenle tasarlanması oluşturmaktadır.  İkinci kritik nokta ise operasyonla uygulamadan bağımsız yeni modelin veri tabanında toplam bir düzenleme operasyonuyla hayata geçirilmesidir. Çalışma kesinlikle uygulamada hiçbir rutini düzeltmeyi zorunlu kılmadan, uygulamayı bozmadan tamamen ondan bağımsız yapılmaktır.

Amaç  

SQL cümlelerinin ilgilendiği veri için, tek bir büyük tablo/indeks erişimi yerine, çok daha küçük parçalar üzerine otomatik erişim sağlayarak uygulamaya dokunmadan ortalama en az 2 kat performans ve kapasite kazanmaktır. Ayrıca mevcut bellek kullanım verimliliğini son derece arttırmakta, veri sunucusuna giden I/O isteğini de son derece azaltmaktadır. 

Yöntem

Çalışma kapsamında tablolara ait parça yapı modelleri ve bu modellere ait anahtar alanlar dikkatli bir şekilde seçilerek ilgili uygulamaya maksimum fayda sağlayacak şekilde belirlenmektedir.  Ayrıca tablo ve indeks fiziksel yapıları tüm kullanımlar için modernize edilmiş olmaktadır. 

Kapsama dahil edilen tüm tablolar ve bunlara bağlı tüm nesneler (indeksler, kısıtlar, vs.) düşürülmekte, parçalı ve boş olarak tekrar yaratılarak, verileri tekrar içeri girilmektedir. Bu tablo ve indekslere bağlı tüm nesneler (“constraint”, “comment”, “trigger”, “grants” vs.) de düşürülüp tekrar oluşturulmaktadır. (Bu yöntem offline yöntem olup tarafımızca çeşitli sebepler yüzünden tercih edilmektedir.)

Kazançlar

  • SQL cümlelerinin daha küçük tablo/indeks parçalarını otomatik görmesi sayesinde (Partition Pruning) SQL, PL/SQL rutinlerinde – mevcut duruma göre – ortalama 2 kat arası performans kazancı. 

  • Genel olarak en az %30 ortalama performans ve kapasite artışı. (Daha az donanım kaynağı kullanımı sayesinde toplam bekleme oranının azaltılması ve toplam aktif son kullanıcı sayısının artması.)

  • Tablo ve İndeks yönetiminin parça seviyesine indirgenmesi sayesinde daha kolay veri yönetimi ve bakımı. Hızlanan veritabanı yönetim operasyonları ve veri yönetimi esnekliği.

  • “Oracle Parallel Query Option” içeriğiyle entegre kullanım sayesinde veriyi hem yatay hem de dikey olarak gerekirse ilgili sunucunun tüm kaynaklarını kullanarak işleyebilme şansı. Bu sayede çok uzun süren SQL cümlelerinde “Partition-Wise Join” , “Parallel-Query”, “Automatic Parallel Degree”,  kullanımı sayesinde toplu veri işlerken dramatik performans kazançları. 

  • Log tabloları verisi (özellikle CLOB içeren) istendiğinde kolaylıkla düşürülebilmekte, açılan yer kolaylıkla kazandırılarak “log” operasyonlarının gereksiz yere veritabanını büyütmesinin ve işleri zorlaştırmasının önüne geçilmiş olmaktadır.

  • Mevcut Oracle Lisans kullanımı verimliliği artmakta, yeni lisansa olan ihtiyaç azalmaktadır.

Tüm işlem tarafımızdan geliştirilmiş olan “Oracle DB Model Re-Org” uygulaması tarafından büyük ölçekte otomatik yapılmaktadır.  

Compression

Tüm Veriyi Sıkıştırma

Sistem aktif verisinin %98’ini içeren tüm tablo ve indekslere ait mevcut ve yeni gelecek verinin “Oracle Advanced Compression” içeriğiyle sıkıştırılarak küçültülmesi işlemidir. (Bu sayıya tüm parçalı tablolar da dahildir.)  Bu sayede veri saklama maliyetleri tüm veri tabanları düşünüldüğünde en az 3 kat düştüğü gibi artan bellek kullanımı verimliliği sayesinde doğru veya yanlış tüm I/O sıkışmaları da logaritmik olarak azalmakta ve performans artışı sağlanmaktadır.

Neredeyse yer tutan tüm nesnelerin tekrar yapılandırmayla sıkıştırıldığı bu operasyondan sonra istenirse daha küçük bir veri tabanına da taşınılarak özellikle yedekleme/kurtarma operasyonlarında da büyük verimlilik sağlanmaktadır.

Amaç

Çalışmanın etki alanı çok çeşitlidir. Amaç aynı veriyi disk üzerinde 3 kata kadar küçülterek aynı birim iş için harcanan donanım kaynak (I/O, RAM, CPU) kullanımını 3 kata kadar azaltmak, bu sayede SQL ve PL/SQL performansını yakın oranlarda arttırarak hem bireysel hem de genel performans kazanmaktır.  Büyüklüğü ne olursa olsun aslen mevcut Oracle SGA alanına mümkün olduğu kadar fazla Oracle tablosu ve indeksi sağdırarak I/O beklemeleri büyük oranda azaltmak hedeflenmiştir. (RAM arttırmak da bu işin etkisini tavan yapmaktadır.)

Yöntem

  • Tüm tablo ve buna bağlı tüm indeksler düşürülecek, sıkışma özellikli (“compress for oltp”) olarak tekrar yaratılarak verileri tekrar içeri girilecektir. Bu tablo ve indekslere bağlı tüm nesneler (constraint, comment, trigger, grants vs.) de düşürülüp tekrar oluşturulacaktır. Mümkünse parçalama çalışmasıyla aynı anda beraber yapılmaktadır.

  • Parçalı olmayan özellikle büyük veya küçük olup aktif olan tablo ve indeksler de benzer yöntemle sıkıştırılarak tekrar organize edilmektedir.

  • Sistemde halen mevcut olması çok olası eski tip LOB’ların (CLOB, BLOB, XMLTYPE) tamamı yeni SECUREFILE teknolojisine geçirilmektedir. 

Kazançlar

  • Aynı tablo/indeks verisinin 3 kata kadar daha az yer kaplaması sayesinde SQL ve PL/SQL rutinlerinde en fazla 3 kata kadar performans kazancı. 

  • Genel olarak en az %30 ortalama performans ve kapasite artışı. (Daha az donanım kaynağı kullanımı sayesinde toplam bekleme oranının azaltılması ve toplam aktif son kullanıcı sayısının artması.)

  • SECUREFILE teknolojisi olarak yenilenecek CLOB alanları sayesinde daha hızlı ve performanslı LOB operasyonları.  Bu alanların işlendiği ve XML işleme tarzı fonksiyonel operasyonlar daha hızlı çalışmaktadır. (Örneğin web servis entegrasyonları.) 

  • Sıkışabilen CLOB (Securefile) sayesinde sistemde yapılan özellikle servis “log”’lama operasyonları verisi 5 kat’a kadar daha az yer kaplamaktadır. 

  • Toplam şema büyüklüğü en az 3 kat düşmektedir.  Yedekleme/kurtarma, veritabanı klonlama, data-guard kurma/besleme, veri transferi gibi Oracle yönetimsel operasyonlar daha da kolaylaşmaktadır.  

  • UNDO ve REDO verisi azalacak, data guard daha hızlı ve verimli beslenecektir.

  • Mevcut Oracle Lisans kullanımı verimliliği artmakta, yeni lisansa olan ihtiyaç azalmaktadır.

Tüm işlem tarafımızdan geliştirilmiş olan “Oracle DB Model Re-Org” uygulaması tarafından büyük ölçekte otomatik yapılmaktadır. 

Clustering

Tüm Veriyi Kümeleme

İndeks kümeleme faktörünün (veya indeks performansının) önemli olduğu tüm tabloların diskler üzerinde kendi içinde gelişi güzel duran verisinin başta parça anahtarlarına göre sıralı tutulmak üzere organize edilerek disk üzerine tekrar yazılmasını sağlayacak operasyonlardır. Kümeleme anahtarları özenle seçilmektedir.   

Amaç

Tüm veri sıra anahtarlarına göre sıralanarak tekrar organize edilecektir.  Genel olarak POLID, PID, CRTTAR vs. gibi önemli birincil anahtar alanlara göre mevcut veriyi disk üzerinde sıralı tutma hesabı vardır. 


Çalışma sonrası şu gerçeklere sahip olma amaçlanmaktadır:

  • Aynı POLID, PID, CRTTAR, WS_ID vs. gibi alanlara sahip çoğul kayıtlar aynı Oracle bloklarına girecektir.

  • İndeks küme faktörleri (“Index Cluster Factors”) büyük oranda azalarak indeks verimliliği ve performansı sağlanacaktır.  Aynı zamanda veri sıkışma oranları da artacaktır. 

Yöntem

Parçalama ve sıkıştırma operasyonlarıyla aynı anda yapılabilmektedir. Kapsama dahil olan tablolar ve bunlara bağlı tüm indeksler yine düşürülecektir. Yeniden yaratılan tablolara kayıtlar girilirken bu sefer veriler sıralanarak girmiş olacaktır. İndeksler artık sıralı veri üzerinde oluşmuş olacaklardır. 

Sıra anahtarları, parça anahtarlarıyla beraber ön çalışma esnasında her tablo için ayrı ayrı belirlenmektedir.

Kazançlar

  • POLID, PID, CRTTAR, WS_ID vs. gibi alanlar üzerinden yapılan indeks erişimleri tekrar eden veriye göre en az 2 kat hızlanacaktır.

  • POLID, PID, WS_ID vs. üzerinden yapılan çeşitli bellek operasyonları (Sort, Hash-Join, Hash Group By, Analytic Functions vs.) maksimum performansta çalışacaktır.

  • Mevcut Oracle Lisans kullanımı verimliliği artmakta, yeni lisansa olan ihtiyaç azalmaktadır.


Sistemdeki kayıt bazlı operasyonların ağırlığının fazlalığı düşünüldüğünde bu operasyondan gelen kazançlar kritik önem taşımaktadır.  

Not: Çalışma sonrasında 19c Attribute Clustering İçeriğinin devreye alınması gelecek verinin performansı için önem taşımaktadır.

Tüm işlem tarafımızdan geliştirilmiş olan “Oracle DB Model Re-Org” uygulaması tarafından büyük ölçekte otomatik yapılmaktadır. 

Instance Tuning

Oracle Veri Tabanı Anı Ayarlarını Düzenleme

Başta çeşitli bellek kullanımları ve “Oracle Optimizer” kararlarını etkiyen parametreler olmak üzere birçok Oracle anı parametresinin daha iyi performans için düzenlenmesidir. Parametre değişiklikleri özellikle PGA alanını süper genişletme, “Oracle Parallel Query” ve “Automatic Parallel Degree” içeriğinin kullanımıyla da ilgili olacaktır.

Amaç

SQL yürütme planlarını mümkün olduğu kadar bellek kullanmaya yönlendirerek disk I/O operasyonlarını azaltıp hem bireysel hem de genel performans kazanmaktır.

Yöntem

Parametreler test ortamında denendikten sonra canlıya alınmaktadır. Parametre listesi çok çeşitli ve detaylı olup bu dokümanda yer verilmemiştir.

Kazançlar

  • Çok büyük veri girdisi ve çıktısı içeren “Sort”,  “Hash Join” ve “Sort Merge Join” işlemlerinde 2-5 kata kadar performans artışı olacaktır.

  • Disk beklemeleri sürecine göre 2-5 kata kadar azalacağı için toplam kullanıcı bekleme zamanları da bu oranda azalacaktır.

  • “Result-Cache” içeriği aktif hale getirilecek. (Uygulamada bunun için değişiklikler de yapılacaktır. Bu işlem için patch kurulması ihtiyacı vardır. Patch kurulumu ayrıca planlanacaktır.)


Not: In-Memory Column Store ve Join Groups yeni içeriklerine ait çalışmanın yapılması hararetle tavsiye edilmektedir.

Sistem İstatistikleri

Hızlı ve Ölçeklenebilir İstatistik Sistemi

“Oracle Optimizer”’ın SQL cümleleri planları çıkarırken kullandığı sistem ve nesne istatistiklerinin DBMS_STATS paketiyle en etkili opsiyonlar kullanılarak tekrar toplanmasını içeren çalışmadır. Bu iş için hariçten geliştirilen ve paralel istatistik toplayan bir istatistik toplama paketi ve zamanlanmış görev (job) sistemi kurulacaktır. 

Amaç

Oracle istatistikleri DBMS_STATS paketi ile toplanmakta olup bu paketin birçok farklı opsiyonu vardır. Bu opsiyonlar özellikle parçalı tablolarda her türlü seviye istatistiğin toplanmasına olanak verirken alanlar üzerinde otomatik “histogram” toplamayı da sağlamaktadır.  Paketi bilinçli kullanmak iyi bir performans için çok önemlidir.

Ancak DBMS_STATS paketi genelde tüm sürümünde tüm istatistikleri toplarken yavaş kalmaktadır. (Concurrent Stats içeriği özellikle tam olarak ihtiyacı karşılamamaktadır.) Bu paketin tüm istatistikleri toplaması için elle paralel işlere bölünmesi gerekmektir. Harici bir istatistik paketi ve sistemi tarafımızdan tasarlanmış olup tüm Oracle veri tabanlarında başarıyla kullanılmaktadır.

Günlük hayatta özellikle büyük çalışmalar sonucunda istatistiklerin tam olarak yenilenmesi gerekmektedir. Tam istatistiklerin toplanması ise sistem büyüklüğü ne olursa olsun en fazla 4-5 saat içinde bitmelidir. Tabii ki amaç önce istatistikleri oluşturarak SQL cümlelerinin en iyi planlarının Oracle Optimizer tarafından bulunabilmesini kolaylaştırmaktır. İlk istatistiklerin tam olarak 4-5 saat içinde alınabilmesi de her türlü canlı geçişi için önemlidir. 

Yöntem

Zaten hazır ve yazılmış olan bir istatistik paketi kurulup çeşitli “job”’lar yaratılacaktır. 

Kazançlar

Çalışma sonrasında:

  • “Table/Partition/Subpartition” bazında hem detaylı hem de global istatistikler olmaktadır. 

  • Tüm alanlar üzerinde doğru SQL planın bulunmasını kolaylaştıran “Histogram” nesneleri eksiksiz oluşturulmaktadır.

  • Verinin tamamı için tüm istatistikler istenildiği zaman istenilen sistemde küme olarak en hızlı şekilde toplanabilecektir. 

  • Alan gruplarına ait istatistikler devreye alınmaktadır. (“Extented Column Group Statistics”)

Çalışma sonrası şu gerçekler geçerli olacaktır:

  • Tam ve detaylı istatistikler sayesinde SQL cümleleri yürütme planlarının en iyi olma olasılığı arttırılacaktır. Bu sayede eski ve yeni SQL cümlelerinin yanlış planlara sahip olmasından dolayı aksayan özel süreçlerin ve genel performansa bağlı verimsizlik durumlarının olasılığı azalacaktır. (Ek not: Bu olasılık Oracle 19c’de daha gelişmiş Optimizer yüzünden çok daha düşüktür.) 

Oracle İçerikleri

Oracle 20c Performans İçeriklerini Kullanma

Her sürüm ile gelen yeni içeriklerin tek tek hem veri tabanında hem de uygulama tarafında kullanılmasını sağlayan hizmetlerimizdir.  Aşağıdaki tabloda detaylı olarak da listelenen yeni içeriklerden performans ve kapasite artışı sağlayan şunlar sisteme ve uygulamaya kazandırılmaktadır:

  • Automatic Optimization (12c)

  • Attribute Clustering (12c)

  • Automatic Parallel Degree (12c)

  • In Memory Column Store (12c)

  • Join Groups (18c)

  • Native Compilation (11.2, Level 3 with Pragma UDF)

  • Pragma UDF (12c)

  • Result Cache SYS Objects (18c) 

Amaç

Öncelikle Sistem bellek kullanım verimliliğini yeni içeriklerle arttırmak, sonrasında kullanılmayan kaynakları sadece seri değil paralel de kullanarak yatay bir genişlemeyle performans arttırmaktır. 

Yöntem

Her içeriğin devreye alınması kendine özgü işleri içermektedir. Attribute Clustering, In Memory Column Store ve Join Groups içerikleriyle ilgili olarak şemaya özgü tasarım yapılmakta, bu tasarım devreye alınmakta ve Oracle anı buna göre ayarlanmaktadır.


Diğer içerikle parametre değişiklikleri ve göreceli olarak kısa operasyonlarla (Örneğin tüm paketlerin tekrar derlenmesi veya bazı SQL cümlelerine yönlendirme konulması gibi.) devreye alınabilmektedir.

Kazançlar

Bu performans içerikleriyle sunucu kaynaklarının seri değil paralel işlenmesi sayesinde genel performans en az 2 kat artmaktadır. Üstelik tüm bu artış istenildiğinde ölçeklendirilebilmektedir. 

Database Migration For Performance

Veri Tabanını Başka Veri Tabanı Olarak Oluşturma

Kullanılan mevcut canlı veritabanından başka bir canlı veritabanına geçiş işlemidir. Bu veritabanı mevcut canlı sunucular veya yeni sunucular üzerinde olabilmektedir.  Mevcut veri sunucusu değişebilmekte veya aynen kalabilmektedir.

Amaç

Hizmetlerimizden en az biriyle küçülen veri daha küçük bir canlı veri tabanında daha etkili olmaktadır. Bu hizmetler veri düzenindeki bozulmaları (fragmantation) ortadan kaldırmaktadır. Yani mevcut veri tabanı içeriği tamamen tekrar oluşturulmakta ancak veri tabanı dosya büyüklükleri sabit kalmaktadır.

Yeni veri tabanına taşınılarak veri tabanı dosyaları düzenleneceği gibi mevcut veri sunucusu ve LUN’lar da ihtiyaç duyulduğunda kapasite için düzenlenmektedir. Böylelikle Oracle canlı veritabanı içinde yapılan de-fragmantasyon işleminin eşleğinin veri sunucusu tarafında da yapılması söz konusu olmaktadır.

Yöntem

Bu dokümanda bahsedilen tüm işlemler mevcut veritabanı üzerinde yapılmaktadır. Bu veritabanından yeni bir veri tabanına data pump export/import ile taşınması hem kalan tabloların sıkışmasını hem de daha küçük veritabanı kullanımıyla gelen sayısız kazancı sağlayacaktır. Bu çalışmalar IT ekibiniz tarafından yapılabileceği gibi tarafımızdan da yapılabilmektedir.

Önemli Bilgilendirme: Hizmetlerimiz dahilindeki operasyonlar donanımdan bağımsız bir performans ve kapasite artışı vaat etmektedir. Yani aslında aynı iş süreçlerinin daha az donanım kaynağı kullanılarak yapılması söz konusudur. Hangi tür donanım olursa olsun bunu daha verimli kullanmakla ilgilidir. Donanımı yükseltmek sunduğumuz hizmetlerle gelecek kazançların bir alternatifi kesinlikle değildir. Zaten sadece donanım arttırarak mevcut sorunları çözmek mümkün değildir. Ancak fiziksel donanımı yükseltmenin de üstelik azalan işin daha hızlı yapılmasına olanak verdiği bir gerçektir.  Özellikle, daha fazla bellek veri sunucusuna giden toplam I/O’nun azalmasına, daha hızlı CPU’lar da tüm işlerin daha hızlı yapılmasına olanak vererek genele büyük katkı sağlayacaktır.  Bu amaçla mevcut üretim veritabanı sunucularının yenileriyle değiştirilmesi, mevcut veri sunucuların disk dağılımlarının tekrar düzenlenmesi ayrıca önerilmektedir.  Bu dokümanda yer alan operasyonlar performans ve kapasite için donanım arttırmaktan çok daha önemlidir.

Multi-Tenant Application Containers

“Multi-Tenant” ve Application Containers” Uygulaması Dönüşümü

Bu hizmetimiz Oracle 2020c’de sonlandırılacak Oracle “Non-Container DB” desteği amaçlı olarak veri tabanlarının multi-tenant mimarisine dönüştürülmesini kapsıyormuş gibi görünse de aslen bu mimaride “Application Containers” içeriği kullanarak aynı veri tabanında tek kaynak kodu ve veri tabanı şema modeli kullanılması sayesinde onlarca farklı uygulama anlarına hizmet eden dönüşüm hizmetidir. Bu sayede genel sistem performansı ve ciddi anlamda kapasite artışı sağlanmaktadır.

Amaç

Mevcut uygulamayı birden fazla veri tabanı üzerinde merkezi kullanacak şekilde kurma veya dönüştürme sayesinde performans, kapasite ve yönetim kolaylığı sağlamaktır. Bu hizmetimiz sayede Oracle Cloud ‘a kolay geçişin önünün açılması da özellikle hedeflenmektedir.

Yöntem

Tüm sistem analiz edilmekte, tüm veri tabanını ve içindeki nesneleri paylaşımlı oluşturacak şekilde yeni veri tabanına taşınılmaktadır.

Kazanç

Multi-Tenant CDB sayesinde tek Oracle anı kaynaklarıyla birçok veri tabanına ev sahipliği yapılarak Oracle lisanslarından tasarruf edilmektedir. Ancak özellikle bir de Application Containers kullanılırsa tek ve merkezi kod sayesinde toplamda tüm Oracle anlarına göre büyük bir yönetim kolaylığı kazanılmaktadır.  Üstelik içerikle gelen Oracle Cloud’a uyumluluk, geçiş kolaylığı ve Oracle DBA operasyonlarında maliyetlerin son derece düşmesi de büyük bir kazançtır.

Bunun için tarafımız tarafından sadece bu işlem için geliştirilmiş “Multi-tenant AC Advanced Migration” uygulamamız kullanılmaktadır.

bottom of page